English Español Français România Ελλάδα Portugal Česká republika مملكة عربية سعودية

facebook twitter linkedin plus google

Výměna eskalátorů na Náměstí Republiky se odkládá. Důvodem jsou vánoční nákupy a trhy

Rekonstrukce eskalátorů a uzavření výstupu ze stanice metra B Náměstí Republiky bylo odsunuto na 2. ledna. Důvodem jsou vánoční nákupy a trhy. Rekonstrukce eskalátorů vedoucí směrem k nákupní galerii Palladium měla začít 1. listopadu. Trvat měla devět měsíců, tedy podobně jako oprava jezdících schodů ve stanici Anděl.



Výstup ze stanice metra B Náměstí Republiky směrem k nákupní galerii Palladium se měl kvůli rekonstrukci eskalátorů uzavřít 1. listopadu. A cestující měli využívat pouze výstup směrem k Masarykovu nádraží.

Výměna se ale odkládá, oznámil náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek z ČSSD. Začít by nově měla 2. ledna 2018.

Společnost Metrostav, která má schody opravovat, podle Dolínka vyšla městu vstříc a přistoupila na návrh odložit opravy na leden.

„Důvodem posunutí termínu je, že chceme, aby si Pražané a návštěvníci užili advent nerušeně a bez komplikací," řekl Dolínek.

Pražský dopravní podnik chce měnit všechny tři eskalátory ve směru na náměstí Republiky, ve středu tak začnou pouze dílčí práce. „Ve stanici bude firma do té doby dělat přípravné práce, které neomezí výstup a nástup cestujících,“ doplnil Dolínek.

Dopravní podnik musí podle generálního ředitele Martina Gillara s Metroslavem ještě uzavřít dodatek ke smlouvě. Náklady na rekonstrukci se podle ředitele nemají zvyšovat. „Rekonstrukci zítra (ve středu) fakticky zahajujeme, avšak nebude uzavřen výstup ze stanice," řekl Gillar.

Oprava schodů na Andělu i nový výtah na Palmovce

Schody byly ve stanici Náměstí Republiky zprovozněny 2. listopadu 1985 a jsou dlouhé 68 metrů. Jde o páté nejdelší schody v pražském metru. Dvě krajní ramena mají 383 schodů. Prostřední schody jich mají o 24 více, a to kvůli jejich jinému konstrukčnímu řešení, které umožňuje přístup k technologii. Opraveno bude rovněž elektrozařízení.

Pražský dopravní podnik už opravuje pohyblivé schody ve stanici metra B Anděl a cestující se do stanice dostanou pouze vstupem od autobusového nádraží Na Knížecí.

Podnik také staví výtah na Palmovce, kde je uzavřen východ směrem k synagoze. A plánuje opravu schodů na Karlově náměstí u výstupu směrem na náměstí. Lidé budou ze stanice vystupovat směrem na Palackého náměstí.

ADD: UNIT 04, 7/F BRIGHT WAY TOWER No.33 MONG KOK RD KL
Whatsapp: +86 13851502464
Wechat: +86 13851502464
E-mail: sales@es-escalatorpart.com

Home | About | Sterile Touch | Escalator Parts | Elevator Parts | Modernization | Service | Technical Support | Case studies | Contact | Catalog

Copyright © ES Escalator & Elevator Parts, 2011-2024. All Rights Reserved